#evdeyimokuyorum
Evde geçirdiğimiz bu dönemi biraz sakin vakit geçirmek, ne zamandır okumadığımız kitapları okumak, hatta körelen okuma alışkanlığımızı yeniden canlandırmak için iyi bir fırsat olarak değerlendirmek elimizde. OKUYAY olarak pandemi döneminde takipçilerimizi okuma konusunda çeşitli öneri ve fikirlerle destekliyoruz.
OKUMADIĞIMIZ KİTAPLARI GÖZDEN GEÇİRELİM
Evde geçirdiğimiz bu dönemi biraz sakin vakit geçirmek, ne zamandır okumadığımız kitapları okumak, hatta körelen okuma alışkanlığımızı yeniden canlandırmak için iyi bir fırsat olarak değerlendirmek elimizde. OKUYAY olarak önümüzdeki günlerde takipçilerimizi okuma konusunda çeşitli öneri ve fikirlerle destekleyeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin ve siz de okuduğunuz kitapları ve okuma fikirlerinizi#evdeyimokuyorum etiketiyle paylaşın.
“İYİ BİR KİTAP, İYİ BİR ARKADAŞTIR.” BERNARDİN DE SAİNT
Bu hafta sonu evinizde önümüzdeki günler için hazırlık yaparken kitapları unutmayın. Evdeki kitapları bir araya getirin, tasnif edin çocuk-yetişkin, okuduklarınız-henüz okumadıklarınız, ailecek okuyabilecekleriniz, okuduktan sonra film olarak izleyebilecekleriniz… Küçük de olsa bir kitaplık kurun! Gün içinde varsa çocuğunuzla bir araya gelip biraz kitap okuyun.
OKUMA KAMPI
Evinizdeki çarşaflardan ya da benzer malzemelerden çocuklarınız için sevimli bir çadır yapabilirsiniz. Farklı ışıklandırma teknikleriyle geceleri de çocuklarınız için cazip bir mekân yaratmış olursunuz.
OKUMA KÖŞESİ OLUŞTURUN.
Okuma alışkanlığınızı yeniden canlandırmak için en güzel başlangıçlardan bir tanesi hem kendiniz hem de varsa çocuğunuz için konforlu, sessiz, zevkinize uygun bir okuma köşesi hazırlamak. Seveceğiniz ve rahat edeceğiniz bir köşe hazırlarken bir taraftan da hangi kitabı okumaya başlayacağınızı da düşünün ve bir plan yapın. Örneğin başlangıç olarak kendinize 30 dakikalık okuma hedefi belirleyin.
Çocuklarınızın sevdikleri eşyaları ve oyuncakları da içine alan okuma köşeleri yapmalarına yardım ederek, kendilerine ait bir mekânda okuma deneyimi yaşamalarını sağlayın.
Okuma alanlarınızın fotoğraflarını #evdeyimokuyorum etiketiyle paylaşmayı unutmayın!
HER GÜN 20 DAKİKA OKUYUN
Eğer bir öğrenci anaokulundan başlayarak her gün evde 20 dakika okursa:
Yılda 1.8 milyon kelime duyacak;
6. sınıfa kadar 851 saat okuyacak;
ve standart testlerde akranlarının % 90’ından daha iyi puan alacaktır.
Her gün 20 dakika okumak çocukların dil gelişimine yardımcı olur. Günlük okuma, beynin yazılı ve sözlü kelime arasında bağlantı kurmasına yardımcı olur ve kelime dağarcığını genişletir.
Her gün 20 dakika okumak çocukların beyin gelişimini destekler: Amerikan Pediatri Akademisi, her yaştaki çocuğa okumanın beynin sol tarafındaki birkaç bölgeyi birden uyandırdığını buldu.
Her gün 20 dakika okumak çocuğun kendi dünyası dışındaki bir dünyayı anlamasını kolaylaştırır: Günlük okumayla çocuklar kendi gerçekliklerinin dışındaki bir dünyaya maruz kalırlar. Böylece bilgi birikimlerini genişler, zihinleri açılır ve fikir üretme potansiyeli oluşur.
KİTAP AYRACI YAPIN
Farklı materyaller (fotoğraf, resim, kumaş, kurdele, ataç vb.) kullanarak özgün kitap ayraçları yapmak çocuklarınızın hem kitaplarla bağını güçlendirecek hem de el becerilerini geliştirecek bir etkinlik… Ayrıca çocuklarınızla nitelikli vakit geçirmek için de harika bir deneyim sağlayacaktır. Evde yapacağınız bu tür etkinlikler için, internette çok sayıda sayfa bulabilirsiniz. Ayraç fotoğraflarınızı #evdeyimokuyorum etiketiyle paylaşmayı unutmayın!
SESLİ OKUMA YAPIN!
Evde oturduğumuz bu günlerde ailecek yapılacak etkinliklerden biri de sesli okuma yapmaktır! Belirleyeceğiniz bir saatte evin salonunda bir araya gelip sesli okuma yapabilirsiniz. Böylece evdeki herkes okumanın bir parçası olur. Sonraki günlerde bunu bir okuma tiyatrosuna da dönüştürebilirsiniz.
SESLİ KİTAP DİNLEMEYE BAŞLAYIN!
Bugüne kadar dinlemediyseniz, sesli kitapların dünyasına girmek için evde kaldığınız bu günler biçilmez kaftan. İyi bir müzik dinlemek gibi sesli kitaplar da keyifli vakit geçirmenizi sağlayarak motivasyonunuzu artırabilir.
SESSİZ KİTAP OYUNU OYNAYIN!
Sessiz sinema oyununu hepiniz bilirsiniz. Oyunu bu kez kitaplar üzerinden oynayacaksınız. Çocuklarınızın daha önce okuduğu kitapları (henüz okumadıkları ama üzerine konuştuğunuz kitaplar da olabilir) oyun listenize ekleyebilirsiniz. Oyun, çocuklarınızın bu kitapları hatırlamasını sağlayacak ve yenilerini okumak için onları motive edecektir. Ev halkı birlikte olursa oyun daha keyifli hale gelebilir!
OKUMA GÜNLÜĞÜ / AJANDASI TUTMAYA BAŞLAYIN!
Okuma alışkanlığınızı sürdürülebilir kılmak için okuduğunuz kitaplara dair düşüncelerinizi, görüşlerinizi yazacağınız bir günlük / ajanda tutmak, kendiniz için de çocuklarınız için de yapabileceğiniz bir uygulama. Okuma günlüğü tutmak, yazma becerinizi de geliştirir! Alberto Manguel size daha önce sizlere önerdiğimiz Okuma Günlüğü adlı kitabında benzer bir deneyimi paylaşıyor. Dilerseniz bu kitabı da okuma listenize ekleyin.
ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE KİTAP KAPAĞI RESMİ YAPIN!
Çocuklarınızla yapacağınız en güzel etkinlik resim yapmak! Bu kez çocuğunuzun okuduğu ya da sizin ona okuduğunuz bir kitap için kapak resmi yapmasını isteyin. Resim bittikten sonra yaptıkları üzerine konuşun. Kitabın kapağıyla onun çizdiği arasındaki farklılıkları değerlendirin. Bu çalışmayı sevdiği kitaplar için yapmasını sağlayabilirsiniz.
KİTAP TRENİ OYUNU
Biraz daha zor bir oyun. Çocuğunuzla birlikte kitaplardan bir tren yapacaksınız. Kitaplar birer kompartıman olacak ve birbirleriyle ilgisine göre arka arkaya dizilecek. Bu defalarca oynanabilecek bir oyun. Örneğin, ilk gün kitapları konularına göre dizebilirsiniz, bir sonraki sefer içinde kahramanlarına göre… Okuduğunuz kitaplar artıkça ve çeşitlendikçe daha çok tren yapabileceksiniz.
DİJİTAL PLATFORM ÖNERİLERİ ÖRNEĞİN: GOODREADS
Dijital platformlarda kurulmuş okuma kulüplerine, okuma topluluklarına üye olmanız, okuduklarınızı paylaşırken yeni kitaplarla buluşmanızı da sağlayacaktır.
YENİ ÖYKÜLER KEŞFEDİN!
Türkiye’den ve Birleşik Krallık’tan yazarları bir araya getiren ‘Keşfet’ projesi kapsamında yazılan 6 yazardan, 6 yeni öyküyü okuyabilir veya dinleyebilirsiniz. Yazarlar arasında Türkiye’den Yekta Kopan, Seray Şahinler, Ayşegül Yazmacı ve Birleşik Krallık’tan Leone Ross, Nadine Aisha Jassat ve Sandra Alland bulunuyor.
RESİMLİ KİTAPLARDAN YENİ HİKÂYELER OLUŞTURMAK / ANLATMAK
Resimli kitaplar defalarca okunabilir. Bu kitaplardaki resimler tekrar tekrar anlatılabilir. Çocuğunuzla resimli bir kitabın sadece resimlerine bakarak yeni hikâyeler oluşturabilirsiniz. Kimi zaman kitaptaki hikâyeyi başka bir sonla yeniden anlatmasını ya da karakterlerin özelliklerini değiştirmesini isteyebilirsiniz. Bir kitaptan ne çok hikâye çıkacağına inanamayacaksınız!
OKUMA KARNESİ (TÜM AİLE İÇİN)
Evde geçirdiğiniz günlerde okuduğunuz kitap sayısı ya da sayfası, dergi adedi, okuma sürenizi bir çizelge haline getirip evinizde herkesin görebileceği bir yere asıp birbirinizi değerlendirebilirsiniz.
DİJİTAL EDEBİYAT VE OKUMA FESTİVALLERİNE KATILIN.
Örneğin Nisan ayı boyunca devam edecek #ReadInstead (#YerineOkuyun) Festivali başlangıç için ideal. Detaylı bilgi için tıklayınız.
KİTAPLARDAN UYARLANAN FİLMLER İZLEYİN
Hafta sonunu kitaplardan uyarlanan filmler izleyerek değerlendirmeye ne dersiniz? Film mi daha iyiydi, kitap mı tartışmasını da yapabilirsiniz elbette…
Breakfast At Tiffany’s / Tiffany’de Kahvaltı, Truman Capote
A Clockwork Orange / Otomatik Portakal, Anthony Burgess
Never Let Me Go / Beni Asla Bırakma, Kazuo Ishiguro
The Girl with the Dragon Tattoo / Ejderha Dövmeli Kız, Stieg Larsson
DİJİTAL BİR OKUMA KULÜBÜ KURUN!
Arkadaşlarınızla sosyal medyada ya da e-posta üzerinden kuracağınız bir okuma kulübü hem okuma hem de yazışma keyfini bir arada yaşamanızı sağlayabilir. Kulübünüzün paylaşımı herkeste olan yeni bir kitap üzerinden de olabilir ya da daha önce okunmuş bir kitap veya ortak sevilen bir yazarın kitapları için de… Yaratıcılık size kalmış…
HER GECE YATMADAN EN AZ 30 DAKIKA ÖNCE KİTAP OKUYUN
Kitaplar zihinsel yorgunluğunuzu gidermeniz için de her zaman yanınızda. Akıllı telefonlarınızdan biraz olsun uzaklaşmak ve dinlenme alışkanlıklarınıza kitabı eklemek uykularınızın da daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır. Her gece yatmadan en az 30 dakika önce telefonunuzu ön yüzü aşağı bakacak şekilde koyup bir kitap okumayı hedefleyin. Yatakta okumaktan hoşlanıyorsanız, küçük bir kitap ışığı size daha fazla konfor sunabilir.
KİTAPTAN UYARLANMIŞ GÜZEL BİR ÇİZGİ/ANİMASYON FİLM İZLEYİN
Ailecek, kitaptan uyarlanmış güzel bir çizgi/animasyon film izleyerek çocuğunuzla hoş vakit geçirebilirsiniz. Hikâye üzerine yapılacak küçük bir sohbet filmin kitabı hakkında da merak uyandırabilir. Kitaplardan uyarlanan çizgi filmlerden bazıları:
How to Train Your Dragon/Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (Yön: Dean DeBlois – Chris Sanders) Yazar: Cressida Cowell
Robinson Crusoe (Yön: Vincent Kesteloot, Ben Stassen; Yazar: Daniel Defoe)
Fantastic Mr. Fox/Yaman Tilki (Yön: Wes Anderson; Yazar: Roald Dahl
The Jungle Book / Orman Çocuğu (Yön: Jon Favreau; Yazar: Rudyard Kipling
The Borrowers/Aşırıcılar (Yön: Hiromasa Yonebayashi; Yazar: Mary Norton)
FİLM ÖNERİLERİ
Film önerilerimize edebiyat ve kitap kulüpleriyle ilgili hikâyelere yer vermek istedik. Gündelik koşturmanıza keyifli bir ara verip kitaplar ve kitap dostluklarıyla değişen hayatlara dair küçük bir yolculuğa çıkın.
The Jane Austen Book Club / Jane Austen Kitap Kulübü, Yön:Robin Swicord
The Book Club / Kitap Kulübü, Yön: Bill Holderman
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society / Edebiyat ve Patates Turtası Derneği, Yön: Mike Newell
BİRKAÇ KİTAP SİTESİNİN BÜLTENLERİNE ÜYE OLUN
Okuma alışkanlığınızı artırmak için yapabileceğiniz küçük ama etkili birçok eylem var. Örneğin bir veya birkaç kitap sitesinin bültenlerine üye olabilirsiniz. Böylece hem yeni çıkan kitaplardan haberdar olur hem de ne okusam derdinden kurtulursunuz.
KİTAPLARDAN UYARLANMIŞ DİZİLER
Severek izlediğimiz dizilerin birçoğu kitaplardan esinlenilmiş veya uyarlanmış yapımlar. Burada birkaç tanesini önerdiğimiz, kitap uyarlaması dizileri izlemenin okuma kültürü üzerine de olumlu etkileri olduğu söylenmekte. Bu konuda daha detaylı bilgi için Prof. Dr. Alpaslan Okur’un, “Edebî Eserlerden Uyarlanan Dizilerin Okumaya Etkisi” başlıklı çalışmasını da okumanızı öneririz.
A Series of Unfortunate Events / Talihsiz Serüvenler Dizisi, Yazar: Lemony Snicket
Sherlock Holmes, Yazar: Arthur Conan Doyle
Hakan: Muhafız /Kara Kalem Serisi, Yazar: N. İpek Gökdel
Thirteen Reasons Why / Ölmek İçin On Üç Sebep, Yazar: Jay Asher
Bir Filiz Vardı, Yazar: Orhan Kemal
The Handmaid’s Tale / Damızlık Kızın Öyküsü, Yazar: Margaret Atwood
“ÇOCUKLAR İÇİN KORONAVİRÜS KİTABI”
hep kitap, çocuklar ve aileler için ücretsiz bilgilendirici bir yayın olan “Çocuklar İçin Koronavirüs Kitabı”nı web sitesi ve sosyal medya hesaplarından okuyucuların erişimine açtı. İngiliz yayımcı Nosy Crow’un uzman danışmanlarıyla hazırlanan kitap, yeni tip Koronavirüsü çocuklara naif bir dille anlatıyor. Yetişkinlere de bu konuyu çocuklara anlatmak için rehberlik ediyor. Kitap aynı zamanda evde kalmak zorunda olunan bu dönemde herkes için değişen gündelik hayat hakkında da çocukların kendi duygularını anlamasına destek oluyor.
Çizen: Axel Scheffler, Türkçeye çeviren: Nazlıcan Kabataş
Kitaba bu linkten ulaşabilirsiniz.
Mektup yazın!
En samimi iletişim yöntemlerinden biri olan mektuplaşmayı bu günlerde yeniden canlandırmak hayatınıza yeni bir renk katabilir. Hem teknoloji sayesinde mektubunuzun ulaşması için günlerce beklemenize gerek de yok. Evde kaldığımız bu dönemde telefonla veya dijital araçlarla haberleşmek sohbet özleminizi gidermiyorsa, o sohbeti yapmak istediğiniz her kimse ona yazdığınız mektubu bir e-posta ile ulaştırabilirsiniz. Mektuplaşmak, yazma ve okuma yetilerini canlı tutmak kadar psikolojik olarak da tazeleyici bir etki yaratabilir. Ne dersiniz?
Kaçırdığınız Etkinlikleri İzleyin
Kaçırdığımız pek çok kitap etkinliği ve yazar söyleşisi bugünlerde farklı kanallardan yeniden izlenebiliyor. Evde kaldığımız bugünlerde belki izlemek istersiniz:
Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi Etkinlikleri
Yapı Kredi Kültür Sanat Etkinlikleri
KARİKATÜR YAPMAYI ÖĞRENİN!
Özel anlatı araçlarından bir tanesi olan karikatürleri okumak kadar çizmesi de eğlenceli. Gelin, bu yeteneğinizi siz de geliştirin!
HIZLI OKUMAYI ÖĞRENİN!
Okuma alışkanlığınızı artırmak için yapılabilecek yöntemlerden biri de hızlı okuma metotlarını öğrenmek olabilir. Kimi bilimciler, hızlı okumanın kavrayış açısından bazı kayıplara neden olabileceğini söylüyor ancak en azından daha kısa sürede okuyabilmek için bazı dikkat dağıtıcı unsurlardan nasıl kurtulabileceğinizi öğrenmek, okuduğunuza daha çok odaklanmanızı sağlayabilir de. Bunun için Youtube’tan eğitici videolar izleyebilir, konuyla ilgili ipuçları veren bir kitap edinebilir veya udemy gibi dijital eğitim kanallarından eğitim alabilirsiniz.
PODCAST DİNLEYİN!
Yeni çağ medya ürünlerinden biri de podcast yayınları. Hemen her tür konuda farklı yayın ve yayıncıları takip edebilmenize ve bu yayınları istediğiniz an dinlemenize olanak sunan podcast’ler, ilgi alanlarınızı gündelik rutinler içerisine konforlu bir şekilde dahil etmenizi de sağlıyor. Siz de kitap ve okumaya dair takip ettiğiniz ve önerebileceğiniz podcast adreslerini yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.
Kitap ve Okuma Üzerine Podcast Önerileri
Kitap Kaşık ve Diğer Gerekli Şeyler
DİJİTAL ÇOCUK ATÖLYELERİNİ TAKİP EDİN
Örneğin DC Comics Mart ayında Twitter ve Instagram hesaplarından yayımladığı videolarla ilk Kids Camp dijital programına ev sahipliği yaptı. DC Çocuk Kampı’yla çocuklar, en sevdikleri DC Süper Kahramanlarını nasıl çizeceklerini öğreniyor, kendi çizgi romanlarını yapmak için ilham ve beceri kazanıyorlar. Devam etmesi planlanan programlardan DC Aile Bültenine üye olarak haberdar olabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
ÇOCUĞUNUZ İNGİLİZCE ÖĞRENMEYE BAŞLADI MI?
Evde vakit geçirdiğimiz bu günlerde yabancı dil olarak İngilizce öğrenmeye başlayan çocuğunuz için süpriz bir önerimiz var. Uluslararası modern ve çağdaş sanat zevk ve anlayışını arttırmak amacıyla kurulan Tate Collective’in çocuklar için hazırlanmış sitesindeki içeriklerle çocuklarınız hem eğlenip hem de İngilizce pratik yapabilir. Etkinliklere ulaşmak için tıklayınız.
OKUMA ALIŞKANLIĞINIZI CANLANDIRMAK İSTİYORSANIZ KENDİNİZE BİR HEDEF BELİRLEYİN.
İster günde 15 dakika, ister haftada bir kitap ya da ayda beş kitap… Fark etmez; ama bir hedefiniz olsun. Bu hedefi gerçekleştirin ve yükseltin. Kendinize kişiliğinize uygun hedefler koymak iyi bir seçenek olabilir. Bu her gün belli bir süre okumak da olabilir, bir ayda belirli bir miktar kitap okumak ya da daha önce hiç denemediğiniz bir türü denemek de olabilir.
BOYAMA KİTAPLARIYLA EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRREBİLİRSİNİZ
ABD’de kâr amacı gütmeyen kuruluş Çocuk Kitapları Konseyi, Çocuk Kitapları Haftası için ücretsiz dijital boyama kitabı sunuyor. 2020 Çocuk Kitapları Haftası kutlamaları kapsamında 23 sanatçının kitap çizimlerinin bulunabildiği sitede her bir resim ücretsiz olarak indirilebiliyor. Çocuklar için eğlenceli ve ilham verici bir etkinlik kaynağı. Coloring Book Pages için tıklayınız.
PODCAST DİNLEMEK ÇOCUKLARIN OKUMA BECERİLERİNİ NASIL ARTIRABİLİR?
San Luis Obispo, Kaliforniya’da İnglizce öğretmeni olarak görev yapan Michael Godsey’nin The Atlantic web sitesinde yayınlanan yazısının eğitimpedia’da yayınlanmış Türkçe versiyonunu okumanızı öneriyoruz. Godsey makalesinde öğrencileriyle podcast sayesinde geliştirdiği yeni okuma deneyimlerini paylaşıyor.
BİR BİLGİ SANDIĞI YAPIN.
Ali Karaçam’ın Eğlenceli Okuma Etkinlikleri kitabında yer alan ‘Bilgi Sandığı’, eğitimi eve taşıyan okuma etkinliklerinden biri. Çocukların evde kaldıkları süreyi eğitim, kültür, aktivite anlamında değerlendirmek için yaratıcı bir nitelik taşıyor. Bu etkinlik için küçük bir sandık veya sandık haline getirebileceğiniz bir kutu ve bolca bilgiye ihtiyacınız var.
ÇİZGİ ROMAN OKUYUN!
Hikâyeleri çizim ve metinleri bir araya getirerek sunan çizgi romanlar okuyucusu için benzersiz bir anlatım zenginliği sağlar. Çizgi roman okuru olmak her yaş için hem eğlenceli hem de okuma alışkanlığını kolaylaştırıcı bir okuma tarzıdır. Neredeyse bir hobi denebilecek kadar ayrı bir karakter taşıyan çizgi roman okurluğuna adım atmak için sayıları da oldukça fazla olan, edebi eserlerden uyarlanmış çizgi romanları okuyarak başlayabilirsiniz. Ayrıca kahveliokur ve ayrıca kidega’nın çizgi roman okumaya başlamak ve bu alanda bir okuma alışkanlığı yaratmak üzerine hazırladığı kapsamlı yazısını da okumanızı öneririz.
Puslu Kıtalar Atlası, Kitap : İhsan Oktay Anar, Çizgi Roman: İlban Ertem
Araba Sevdası, Kitap: Recaizade Mahmut Ekrem, Çizgi Roman: Betül Gönüllü
Yaşlı Adam ve Deniz, Kitap: Ernest Hemingway, Çizgi Roman: Thierry Murat
Dönüşüm, Kitap: Kafka, Çizgi Roman: Peter Kuper
KİTAP OKUMAK İSTİYOR AMA KONSANTRE OLAMIYOR MUSUNUZ?
Aynı dönemde birden fazla kitap okuyun. Bir kitap size çok fazla hitap etmemiş olabilir. Geçici olarak ya da tamamen bu kitabı okumaktan vaz geçip bir diğerini okumaya geçmekte sorun yok. Daha iyi bir çözüm içinse her ruh halinize uygun bir kitap bulundurmak ve canınız o an hangisini istiyorsa onu okumak olabilir.
COVID-19 HAKKINDA ÇOCUKLAR İÇİN KİTAPLAR
New York Okul Kütüphaneleri sistemi Coronavirus / COVID-19 hakkında çocuklar için birçok dilde hazırlanmış ücretsiz e-kitap önerilerini erişime sunuyor. Farklı yaş gruplarına hitap eden çeşitli kurgularda hazırlanmış bu kitaplar hem çocuklar hem de bu konuda çocuklarını bilinçlendirmek üzere iletişimini güçlendirmek isteyen yetişkinler için bir başvuru kaynağı niteliği de taşıyor. Kitaplara bu linkten ulaşabilirsiniz.
BİR DUYGUYU ANLAMAK VE ANLATMAK OYUNU
Nilay Yılmaz tarafından 9+ yaş grubu çocuklar için yazılmış olan Bir Duyguyu Anlamak ve Anlatmak oyunu duyguların soyut ve somut ifade biçimleri üzerine pratik kazanmayı sağlıyor. Oyun olayları, karakterleri, duyguları anlatan ipuçlarını inceleyerek bunları öyküyle ilişkilendirme üzerine kuruluyor. Soyut ve somut ipuçlarından yola çıkarak tahminde bulunuluyor ve oyuncular düşüncelerini yaratıcı yollarla ifade etme deneyimi kazanıyor.
“NEDEN KİTAP OKUMALIYIZ?”
Serdar Kuzuloğlu, MZV Gençlik Zirvesi’nde yaptığı motivasyon konuşmasında “Neden kitap okumalıyız?” sorusunu günümüz şartları, kazanımlar ve tüketim davranışlarına da değinerek cevaplıyor. İzlemenizi öneriyoruz.