OKUYAY Platformu’nun Destekleyeceği Pilot Projelerin Koordinatörleri, Online OKUYAY Buluşmaları’nda İlk Kez Bir Araya Geldi

OKUYAY Platformu; pandemi döneminde düzenlediği online buluşmalarla da okuma kültürünün gelişimine destek olmayı amaçlıyor. Bu amaçla düzenlenen OKUYAY Buluşmaları’nın 8.’si, “Pilot Projeler Buluşuyor” başlığıyla 12 Mayıs 2020 Salı günü online olarak gerçekleşti.

OKUYAY Platformu kapsamında destek verilecek pilot projeler, geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve okuma kültürüyle ilgili pilot projelerle yapılan başvurular arasından seçilen 4 proje OKUYAY Platformu’ndan hibe almaya hak kazanmıştı.

Seçilen projelerin sahipleri, “Pilot Projeler Buluşuyor” başlığıyla düzenlenen toplantıda ilk kez bir araya gelerek hem kendi projelerini anlattılar hem de Ankara, İstanbul ve Adana’da uygulanacak projelerin detayları hakkında bilgi sahibi oldular. Toplantıda, kendi bölgelerinde okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen pilot projeler arasında bir sinerji sağlanarak projelerin uygulama aşamasında daha yaygın olarak duyurulması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya AB Başkanlığı uzmanlarından Oktay Ercan ve Deniz Arıcan, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, OKUYAY Platformu ortakları ile proje ekibinin yanı sıra 4 pilot projenin koordinatörleri Merve Yavuzdemir-Kütüp-anne Platformu, Gizem Kıygı-Şehir Dedektifi İnisiyatifi, Cemil Sobacı-Nöbetçi Kütüphane ve Nilay Yılmaz katıldı.

OKUYAY Platformu’nun kaynak sağlayacağı 4 pilot proje, Mayıs-Ekim 2020 tarihleri arasında aralığında gerçekleştirilecek. 12.000 kişiye doğrudan ulaşmayı hedefleyen pilot projelerin hedef kitleleri 0-6 yaş grubu, K-12 grubu, ebeveynler ve gençler olacak.